szőrtelenítő krém hölgy

A szőrtelenítő krém kíméletes megoldás

Számos megoldás létezik a nemkívánatos testszőr eltávolítására napjainkban, ezek közül az egyik legkíméletesebb verzió a szőrtelenítő krém. Nem jár azzal a mazochista fájdalommal, amit egy epilátor vagy gyantázás tud okozni, főleg első alkalmak során, mégis megadja a kívánt eredmény, szinte észrevétlen eljárás keretein belül.

Hiszen egy krém nevében is benne van, hogy kényeztetni szeretne. Krémes állagban vegyülnek el azok az összetevők, melyeknek köszönhetően sikerül a szőrszálakat eltávolítani, kíméletes módon.

A szőrtelenítő krém a legjobb megoldás a sima bőr számára

Bőrünk alapvetően egy érzékeny védőrétege testünknek, melynek legfontosabb feladata a szervezet védelme a külső behatásoktól. Tehát, a bőr a szervezetünk első védelmi vonala, melyet három réteg épít fel, a felhám, az irha és a bőralja. A szőrtüszők az irhában találhatók. Az irha szerepe pedig a bőr rugalmasságának és tartósságának biztosítása és megőrzése. Nem mindegy tehát, hogyan közelítünk ehhez az érzékeny részünkhöz, persze, a mondás úgy tartja, hogy a szépségért meg kell szenvedni, ám nem árt okosan szenvedni.

Ismerni kell saját bőrünket, és azt, hogy nekünk milyen módszer a szimpatikus, illetve hogyan reagál adott módszerekre a bőrünk. A szőrtelenítés egy egészen széles módszertannal rendelkezik, kezdve a klasszikus borotvától a gyantán és epilátoron át a szőrtelenítő krémekig, sőt, ma már a divatba jött lézeres szőrtelenítésig. Sok esetben a borotva vagy epilátor nem elfogadható megoldás, ilyenkor a legjobb módszer a szőrtelenítő krém választása. Ha nincs különösebb irritáció, akkor ez az egyik legbarátságosabb megoldás a bőr számára is.

A szőrtelenítő krém előnyei

A szőrtelenítő krémek előnyei közé tartozik az eljárás egyszerűsége. Itt nincsenek karcolási sebek, vágások, vagy kíméletlen tépkedés és szakítás. Nem is kell drága árat kifizetni érte, mint a lézeres megoldás esetében. Ez egy házilag is nagyjából 15 perc kivitelezhető folyamat, különösebb fájdalom és szenvedés nélkül.

Ez az alacsonyabb fájdalomküszöbbel rendelkező emberek számára különösen jó hír, hiszen lehet, hogy ők csak ezt tudják eltűrni. Főleg életvitel-szerűen, hiszen a szőrtelenítés alapjáraton egy rendszeres tevékenység. Időt is meg lehet vele spórolni, hiszen nem kell eljárni kozmetikushoz, és ezzel egyidejűleg pénzt is megtakaríthatunk, hiszen egy szőrtelenítő krém olcsóbb lesz, mint a szolgáltatásért fizetett összeg. Nem igényel különösebb vagy speciálisabb felszerelést, ezért otthon is könnyen használható.

A borotvához képest tartósabb eredménnyel és hatással lehet számolni. Lágyabbá és vékonyabbá teszi a szőrszálakat, szemben a borotva durva utóhatásaival. Állandó használata lelassíthatja a szőrszálak növekedését. Tehát látható, hogy számos érv szól a krémek használata mellett, itt a legnagyobb kihívást az jelentheti, hogy az ember megtalálja a bőre számára is legszimpatikusabb és legkompatibilisebb termékcsaládot.

Figyeljünk az előírás szerinti használatra

Aminek azonban a szőrtelenítő krémek használatánál is figyelmet kell szentelni, az a gyártó ajánlásai szerinti pontos használat. Ugyanis, a szőrtelenítő krémek egyesek esetében okozhatnak irritációkat vagy égető, viszkető érzést, ilyenkor azonnal le kell mosni az adott krémet.

Ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem lehet krémes módszerrel élni, hanem azt, hogy esetleg más termékekkel kell próbálkozni. Továbbá, általánosságban elmondható, hogy ilyen kezelés után 2 óráig nem használható szappan vagy más krémek. Ezeknek utána kell olvasni az adott termék vonatkozásában.