Milyen az a 4K-s okostévé, és melyiket érdemes választani?

4K TVA jelenleg legjobb, prémium kategóriás televíziók közé sorolandóak az úgynevezett 4K Ultra HD felbontású a készülékek. Ezeknek a készülékek olyan képet mutatnak nekünk, mely jóval élethűbb, valószerűbb, a képen megjelenő emberek már már kibújnak a képernyőből. Azaz hát ezt ígérik a 4K TV-k

A szakértők szerint érdemes a tévénézési szokásainkkal tisztában lennünk mielőtt készüléket vásárolunk, hiszen a sikeres vásárlás előfeltétele az, hogy tisztában legyünk lakhatási körülményeinkkel, és azzal, hogy milyen filmnézési igényeink vannak. Azoknak, akiknek a képminőség nem olyan nagyon fontos, inkább a “sima” LCD TV ajánlott, de azoknak, akiknek meg fontos az, hogy minden szögből ugyan olyan képminőséget kapjanak, azoknak az OLED TV ajánlott.

A 4K már egy igazán prémium kategória, bár természetesen sok film nem készült el még ebben a minőségben, ahogy videojáték sem. Viszont vannak olyan tartalmak, melyek ebben a kiváló minőségben készültek, és csak azok a TV-k tudják őket olyan minőségben lejátszani, melyek kompatibilisek velük. Amúgy az itthon is oly népszerű Netflix is gyárt olyan tartalmakat, melyek biztosítják az exkluzív 4K élményt.