A tea, ami mindenre jó!

Sokszor gondolkodtam azon, mielőtt látogatóba mentem valakihez, hogy milyen ajándékot érdemes vinni: amit mindenki szeret, ami mindenhol megállja a helyét… és  ez a tea! Személy szerint nagyon szeretem a teakülönlegességeket, és teaházba járni legalább annyira kellemes, mint kávézókba!

A legjobb az a teákban, hogy amellett, hogy finomak, még az egészségre is jótékony hatással vannak. Antioxidáns hatásuk van: számos olyan teát találunk, melyek kifejezetten betegségek enyhítésére szolgálnak. Természetesen nem kell komoly betegségekre gondolni, azokkal orvoshoz kell fordulni. De még ezek körül is sok orvosolható bizonyos mértékben különféle gyógyteákkal. Olyan kellemetlenségeket, mint például a: köhögéscsillapítás, nyugtató hatás, görcsoldás, nyákoldás, gyulladáscsökkentés, szív- és érrendszeri panaszok enyhítése stb érdemes teákkal kezelni. Hiszen egyikünk sem szeret keserű, gusztustalan orvosságokat beszedni. Viszont ha tudjuk, hogy valamilyen betegségre hajlamosak vagyunk, vagy esetleg épp hogy csak elkezdtük érezni magunkon az influenza kezdődő tüneteit, okosan tesszük, ha teával orvosoljuk a problémát.

 

Újabban nagy népszerűségnek örvend a Matcha tea, ami egy japán teakülönlegesség. Igazából egy zöldteáról van szó, melynek sokak szerint „se íze, se bűze”, azonban jótékonyhatásainak száma annál nagyobb. A rák elleni harcban például élen jár: kutatások szerint rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a mellrák kockázatát.  Elősegíti a zsírégetést, így segít a fogyásban. Éberré tesz, így teljesítményfokozó hatással bír, de ezt is természetesen és egészségesen segít elérni.