Hatékony védelem a járvánnyal szemben: FFP2 szájmaszk

ffp2 szájmaszkA hazai piacon jelenleg sokféle arcmaszkot találhatunk, amelyek között lényeges különbségek vannak nemcsak kinézetben, hanem hatékonyságban is, viszont az FFP2 szájmaszk az egyik, amit leginkább ajánlanak.

A klasszikus egészégügyi maszkot rengetegen használják, viszont fontos tudni róla, hogy nem zár optimálisan, így a vírusrészecskék a maszkviselés ellenére bejuthatnak az emberi szervezetbe. A textilből vagy egyéb anyagokból gyártott designer darabok esetében lehet, hogy jobb a helyzet, bár ezek inkább a stílusról szólnak és nem teljesen eredményesek.

Ezeknél sokkal nagyobb védelmet nyújt az FFP2 szájmaszk, amely a Filtering Face Piece angol szakkifejezésnek a rövidítéséből származik. Ennek a hatékony arcvédő eszköznek az előnye abban rejlik, hogy nagyszerűen zár, megfelelően simul rá az arcra és a légzés során kiválóan megszűri a levegőt, így megakadályozva a vírus támadását és csökkentve a megfertőződés esélyét.

A kormány szigorításai hatására és a vírus pusztításait szemlélve sok ember döntött az FFP2 szájmaszk mellett, ami kifosztott gyógyszertárakat és készlethiánnyal küszködő webshopokat eredményezett. Bizonyos hírportálok pedig enyhe rémületet keltve jelezték, hogy Magyarországon nagy hiánycikk ez a különleges arcvédő szürőeszköz.

Viszont mindenki örömére mondhatjuk, hogy ez nem teljesen fedi az igazságot, hiszen egy olyan webáruház, mint az onlinebevasarlas.com jelen esetben is képes eleget tenni a rendeléseknek és igenis elérhető terméknek számít az ő esetükben az FFP2 szájmaszk.