Brandépítés hullámkarton dobozok segítségével

A hullámkarton csomagolás számos márka által választott kedvenc termék, népszerűsége pedig egyre csak növekszik. Növekedése pedig az e-kereskedelem fellendülésének köszönhetően még inkább láthatóvá vált.

Ha bármilyen szállítási formával dolgozol, valószínűleg Te is hallottál már a hullámkarton dobozról. De mi is az a hullámkarton doboz pontosan?

Felépítése egyszerű, áll két sima és egy hullámos rétegből, és ezeket többszörözve még nagyobb védelmet képes kialakítani.

Gyakorlatilag bármihez használható, a költözéstől kezdve a raktározáson keresztül egészen a szállításig. Ha már a versenytársad is hullámkartont használ, akkor lemaradtál, de itt az ideje felzárkózni!

De miért is olyan népszerű? A páratlan tartósságától kezdve számos előnnyel kecsegtet a vállalkozások számára.

–       Kiváló az e-kereskedelemben

–       Véd, erős, tartós

–       Igényeink szerint testreszabható

–       Költséghatékony

–       Környezetbarát

 

Az e-kereskedelem fellendülése

Az online vásárlók száma az egekbe szökött, főleg az elmúlt két évben. A fogyasztók életük nagy részét az online térbe helyezik át, itt intézik a számlájukat, itt vásárolnak, így a csomagolás minden eddiginél fontosabb.

A márkák többé nem hagyatkozhatnak arra, hogy a vásárlót a kirakat az üzletbe vonzza, ahol majd megvásárolja a terméket. Az új kirakat az online tér, ahol a fogyasztóknak nincs lehetőségük megfogni, megszagolni az adott terméket.

A hullámkarton csomagolás pedig számos webshop kedvenc terméke.

Kiválóan véd, erős és tartós

A hullámkarton csomagolás megvédi a belehelyezett terméket és a szállítás alatt végig biztonságban tartja az árut. Kialakításának köszönhetően a szállítása és kezelése könnyű, akár több doboz is minden akadály nélkül egymásra pakolható.

A hullámrétegek megnövelésével a védelmet is megnövelhetjük. 3 vagy 5 rétegű hullámkarton dobozt is használhatunk a törékenységtől függően.

Vastagsága és mérete is a termékhez igazítható, így igazán sokoldalú csomagolási választás lehet.

Ízlésednek megfelelően szabhatod személyre

Hullámkarton dobozok esetében nem probléma az sem, ha már meguntad a régi, jól bevált barna külsejű dobozt, és inkább feldobnád egy kicsit valamivel.

Különböző nyomtatási technikákkal, ragasztószalaggal, matricával…

Mi jár a fejedben?

Megtervezheted az egész dobozt különböző grafikákkal, képekkel, kedves üzenetekkel. Lehet fekete és fehér vagy akár színes is, a végeredménynek csak a képzeleted szabhat határt.

Ha valami kisebbel kezdenéd, akkor kiváló választás lehet néhány matrica a webshopod logójával vagy éppen egy mintákkal ellátott ragasztószalag!

A hullámkarton doboz már egyedivé, különlegessé vált! Egy ilyen dobozra biztos mindenki felfigyel majd!

Költséghatékony

A hullámkarton dobozok a legolcsóbb csomagolóanyagok közé tartoznak, hiszen gyártásukhoz nincs szükség magas munkaerőköltségre vagy éppen csúcsminőségű szerszámokra.

Ráadásul, ha a standard méretek nem felelnek meg tökéletesen a csomagolni kívánt termékhez, akkor az egyedi gyártás is elérhető!

Nincs más dolgod, mint megtervezni a doboz méreteit és formáját. Így minden helyen passzolni fog a termékedhez, ezáltal is csökkentve az anyaghulladék mennyiségét.

A felesleges csomagolóanyagok sokszor már a fogyasztókat is inkább bosszúval töltik el, a megfelelő mérettel azonban térkitöltőre is alig lesz szükséged.

Védi a környezetet

Egy olyan időszakban, amikor a fenntarthatóság létfontosságú, a hullámkarton doboz környezetbarát megoldást kínál.

 

Nagy százalékban újrahasznosított papírból készülnek, emellett pedig egy hullámkarton doboz összesen 8 alkalommal szolgálhatja a fogyasztókat. Élete során összesen 7 alkalommal darálható és bálázható, így mindig új pompájában kínálhat tökéletes csomagolást.

 

A dobozok téglalap alakjuknak köszönhetően a helytakarékosság érdekében könnyedén egymásra pakolhatók, ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy több terméket helyezzenek kevesebb járműbe.

 

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a fogyasztók szempontjából is fontos a környezetvédelem, hiszen egyre több vásárló hajlandó több pénzt kifizetni egy csomagért, ha tudja, hogy a csomagolás/a termék/a vállalat törekszik a fenntarthatóságra.

 

Brandépítés hullámkarton dobozzal

 

A csomagolásunk fontos szerepet játszik a brandépítésben, a cég identitásának kialakításában, különösen akkor, ha az első dolog, amit a fogyasztók meglátnak az maga a csomagolás.

 

A fent említett szempontok mind nagyon fontosak, amikor a csomagolás megtervezésére, kialakítására kerül a sor, így érdemes olyan személyekkel együtt dolgozni, akik szintén hasonló értékeket képviselnek!

 

A Wanapack Kft. 1991 óta forgalmaz hullámpapírlemezből készült dobozokat. Napról napra bővülő csomagolóeszköz kínálattal rendelkeznek, hiszen számukra a legfontosabb a vevők teljes körű kiszolgálása.

 

Amennyiben vállalkozásodhoz hullámkarton dobozokra lenne szükséged, vagy termékeid számára egyedi gyártású csomagolást készíttetnél!