kamerarendszer, kamera

Miért és milyen szempontok alapján éri meg megfigyelő kamerarendszer vásárlása mellett dönteni?

kamerarendszer, kameraA biztonság mindig alapvető szempont mindennapi életünkre nézve. Hiába vannak vagyontárgyaink, anyagi javaink, magántulajdonunk, házunk, autónk, stb., ha közben ezek kellő védelmére nem tudunk elég figyelmet fordítani, akkor kötéltáncot járatunk velük.

Többféle megoldás létezik vagyontárgyaink és saját magunk védelmére, most a megfigyelő kamerarendszer mellett szeretnénk érvelni.

Megfigyelő kamerarendszer professzionális szinten

Vannak, akik szeretik pénztárcabarát módon házilag kivitelezni a biztonság kiépítését. Ám sajnos ezen a szinten nem lehet professzionális biztonságot garantálni. A profi biztonságtechnika együtt jár a távfelügyelettel, élőerős védelemmel, és a többszintű riasztással. Emiatt nélkülözhetetlen a magas szintű biztonság garantálása érdekében hozzáértő cégtől beszerezni az igényeinkhez szabott megfigyelő kamerarendszert.

Ennek köszönhetően szemmel tarthatja ingatlanját és javait távolról is. Számos megfigyelő kamerarendszer összeköttetésben áll az internettel, így az okostelefonunkról, táblagépünkről, vagy laptopunkról is élőképpel nézhetjük, mit mutat otthonunk területén a kamera. Vannak olyan megoldások is, melynek köszönhetően merevlemezre rögzíti a rendszer a felvételeket, ezáltal visszanézhetőek lesznek.

Lehetséges olyan megfigyelő kamerarendszert is választani, ahol a képrögzítés szabályozható a különböző csatornákon, egyéni beállítás szerint. A videófelvétel aktiválódik mozgásra, és beriaszt, e-mailt küld, de választható állandó és előre programozott intervallumú rögzítés is.

GYIK

Egyik gyakori kérdés a megfigyelő kamerarendszerrel kapcsolatban, hogy IP alapú, vagy inkább analóg rendszert érdemes választani? Ebben a kérdésben az ár szokott a döntő lenni. Ma már arányos a két rendszer közötti ár, régen ez nem így volt. Amit érdemes számításba venni, az az, hogy egy analóg rendszer D1-es minőségben, vagyis 0,3 megapixelt rögzít, míg az IP rendszerek esetében az elfogadott minőség az 1,3 megapixel.

Eszerint lehet mérlegelni az árakat is. Az Árcédula oldala ebben az összehasonlításban tud segítséget nyújtani. A következő kérdés valójában magunknak szól, mit akarunk pontosan megfigyelni? Például csak a kültérre szeretnénk fókuszálni megfigyelő kamerarendszerünket, vagy beltéren is szeretnénk alkalmazni? A kültéri esetén fontos az éjjellátó funkció, hogy sötétben is leleplezhető legyen egy esetleges behatoló. További kérdést jelenthet, hogy milyen kamerákat érdemes felszerelni?

Családi házak esetében fontos szempont az éjjellátó funkció, tehát ezekhez kompakt készülékeket érdemes választani. A beltéri megfigyelő kamerarendszer esetében egyszerűbb szempont, hogy nem kell időjárásállónak is lennie. Amennyiben nemcsak látni szeretnénk, ahogy elviszik értékeinket, hanem fel is akarjuk ismerni a behatolót, akkor nemcsak az épület négy sarkára érdemes tervezni a kamerákat.

A védelem főbb pontjai a kamerarendszer esetében

Amennyiben nemcsak látni szeretnénk, ahogy elviszik értékeinket, hanem fel is akarjuk ismerni a behatolót, akkor nemcsak az épület négy sarkára érdemes tervezni a kamerákat. Ha tehát biztosra akarunk menni, akkor meg kell néznünk, hogy otthonunk körül melyek a legfontosabb behatolási pontok. Ezeket mindenképpen szükséges bebiztosítanunk megfigyelő kamerarendszerünkkel. Ezek pedig a főbejárat, a hátsó bejárat, a terasz és a garázskapu.

Ha van egyéb helyiség, fészer, vagy más kisház birtokunkon, akkor azok bejárataira is érdemes kellő figyelmet fordítani. Ezeken felül pedig a holtterekre is oda kell figyelni, ahol szintén esélyes, hogy a garázdálkodó megfordulhat. Számszerűsítve, egy ház adottságaitól függően, érdemes minimum 5-6 kamerával számolni. Itt kezdődik az olyan szintű megfigyelő kamerarendszer, amely már korrekt módon megfigyeli egy ház környezetét, és védeni képes a lakókat.