Készíts csodás manikűrt otthon!

manikűrA szépen elkészített manikűr nagyon sokat dob a megjelenésünkön, sokkal ápoltabbak láthat minket a külvilág (illetve mi is saját magunkat), ha egy igényes, szépen ápolt kézzel fogunk kezet. Ehhez nem is kell feltétlenül körmöshöz mennünk, elég, ha otthon ápoljuk a körmeinket: körömcsiszoló, körömreszelő, körömlakk használatával. 

Mire figyeljünk, ha a műköröm mellett döntünk?

Őszintén bevallom, számomra mindig is problémát jelentett, hogy a saját körmeimet esztétikusan elkészítsem, egyszerűen sosem volt időm és energiám arra, hogy a lakkokkal szórakozzak, emellett pedig a kézügyességem sem volt sose elég jó ahhoz, hogy különféle mintákat készítsek, hiszen az ember lánya, ha már elkészíti a manikűrjét, arra törekszik, hogy az minél esztétikusabb, szebb, és egységesebb legyen! Akik hozzám hasonlítanak, azoknak érdemes manikűröshöz fordulni, kiváltképp, ha épített zselés műkörmöt akarnak. Ez esetben csak egy szakember tud igazán szép körmöket alkotni, ráadásul egy hozzá nem értő személy komoly károkat is tehet a körmünkben.

Ha megfelelő szakembert bízunk meg, és egy visszafogottabb stílust választunk, garantáltan esztétikus és igényes lesz a megjelenésünk. Vannak persze olyanok is, akik túlzásba viszik, és túl extravagáns körömmel jelennek meg – ők többnyire nem az igényesség, hanem a közönségesség határát súrolják sokak véleménye szerint.

Magam részéről nem kívánok ilyen következtetéseket levonni, hiszen minden ízlés kérdése: bár én jobban szeretem az egyszerű, visszafogott, természetes hatású körmöket. Talán a személyes kötődés mondatja velem azt, hogy azok, akik megmaradnak a józan egyszerűség határain belül,  azok bölcsebben tesznek, már csak azért is, mert egy természetes színhez egyszerűbben hozzá lehet öltözni, a rövidebb körmökkel egyszerűen elláthatóak a hétköznapi teendők is, azon túl, hogy esztétikailag is sokkal kellemesebb a látványuk, mint egy “karom” jellegű hosszú, díszes, színes körömnek.

Igényes és egyszerű manikűr:

Az igényes, egyszerű manikűr otthon is elkészíthető, nem feltétlenül kell műkörmöt csináltatnunk hozzá! Elég, ha beszerzünk pár kelléket, melyekkel könnyen eltávolíthatjuk a felesleges bőrt és formára igazíthatjuk, polírozhatjuk a körmeinket, majd ha ez megvan, ilyen-olyan technikával festhetjük is. Az Árcédula oldalán olyan ajánlatokat gyűjtöttünk össze, mely az ehhez kellő eszközöket különféle árajánlatokban tartalmazzák, azaz ha nálunk vásárol kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb terméket szállítási idő és ár alapján.

Sok manikűr technológia nem igényli, hogy természetellenes “megtoldó” anyagot vigyünk fel a körmeinkre, hanem inkább csak azoknak eredeti formáján igazítva próbálják egységesebbé, ápoltabb hatásúvá tenni a körmöket. Különféle olajokkal, és körömerősítőkkel helyreállítható a köröm egészséges állapota. Mi elsősorban ilyen termékeket kínálunk webshopunkban.

(A kép csak illusztráció, a Pinterestről származik)