Űrhajós, jövőben játszódó játékok hatalmas mennyiségben…

Mass Effect A különféle tudományos-fantasztikus jövőben játszódó űrhajós játékok jók… de már Dunát lehet velük rekeszteni! Az ember sokszor csak néz, hogy mennyi ilyen van már a piacon, és kíváncsian szemléljük, hogy lehet -e ezekből újat kihozni egyáltalán… 

A Halo sorozatot mindenki ismeri: az a helyzet, hogy ahhoz, hogy végig tudjuk játszani az időben ide-oda ugrándozó játékot úgy, hogy közben értjük is, hogy mi történik, ahhoz sorban kell menni a játékokon, és felfogni, összerakosgatni, hogy milyen történelmi múlt következtében jutott el az emberiség oda, ahol a játékban tart. Persze a későbbi epizódokban már láthatunk visszatekintéseket a játékcselekményhez képesti múltban, mely a jelenlegi jelenünkhöz képest a jövőben játszódik.

Mass Effect története is az űrben játszódik, a 2100-as években, az emberiség elkezdi a Mars feltérképezését, és felfedezik egy régi faj romjait, maradványait. Folytatják a kutatást, míg rájönnek, hogy csak a Tejútrendszer tele van különféle egyéb élőlénnyel, fajokkal, melyek igencsak magas szinten vannak, és melyek az univerzum nagy dolgaiban irányító szerepet töltenek be. A Fellegvárban, az univerzum irányításáért felelős központban irányítanak ezek az élőlények. Az ember természetesen azon dolgozik a játékban, hogy ő is benne lehessen ebben az elit körben.