Kapszulás kávé – egyszerű és nagyszerű!

kávékapszulaA kávékapszula vásárlás számomra “jó móka”, míg a közvetlen környezetemben mások számára fárasztó, hiszen ha az én fogyasztási ütememhez igazodnak, akkor naponta meg kell ismételniük a  vásárlást. Lényeg a lényeg, hogy a

kávékapszulák világa egy új irány, melyet úgy hiszem, hogy sokan szeretnek, sokan meg feleslegesnek tartanak.

Ez azért is van, mert a kapszulás kávé fogyasztása jóval drágább, mint a sima őrölt kávéé, és ízben sincsen (nagy) eltérés. A kapszulás kávé előnye, hogy sokkal tisztább és egyszerűbb használni, mint az őrölt kávés verziót, hiszen a gépeket nem kell sűrűn takarítani, mi több elegendő fél évente egyszer átöblíteni egy tisztítófolyadékkal, a kávézacc nem igazán jön ki a kapszulán kívülre, csak extrém esetekben, ebből fakadóan csak alkalmanként szükséges a gép egyes elemeit tisztítani, azokat is csak azért, mert a ki-kicsöppenő kávé foltokat hagy, illetve vannak a kávéfőzőnek olyan részei, ahova nagyobb mennyiségű kávé folyhat, ezeket nem árt azonnal tisztítani. Ezen kívül azonban a kapszulás kávéfőző egy tiszta, nem sok odafigyelést igénylő eszköz. Viszont érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a gépek nem a nagybani fogyasztók számára készültek!

A kapszulás kávék aromájukat tekintve kiválóak, de azt  az IGAZI kávéélményt, melyet egy jó minőségű lefőzős kávéfőző képes produkálni, a kapszulás sajnos nem hozza. A mindennapokban egy-egy kávé elfogyasztása szempontjából tökéletesen megfelel. Nagybani fogyasztók számára mégsem ajánlott, hiszen ezek a kávégépek nem arra készültek, hogy óránként több kávét is lefőzzenek, ha mégis így történik, akkor hamar komplikációkat tapasztalhatnak a használók. Ezen kívül bár a kompatibilis kapszulák gyártói hatalmas választékot biztosítanak a hivatalos gyártók választéka mellett is, így az igazi ínyencek sem fognak kárt szenvedni. De azért érdemes szem előtt tartani, hogy a kapszulás kávé ár szempontjából jóval meghaladja az őrölt kávékét, így ha sok kávét fogyasztunk naponta, akkor nem érdemes a kapszulás kávé mellett dönteni.