Új hardverrel rukkolt elő a NVIDEA a Gamescom-on!

2080 TIAz NVIDEA bemutatta az idei Gamescom-on az új GeForce kártyáját, melynek összesen 2×3 példánya jön majd ki a piacra. A RTX 2070, 2080 és a 2080 TI + a 3 Founders Edition. Ezek a kártyák jobb képi hatást ígérnek, áruk pedig már-már csillagászati lesz. Na de ne szaladjuk ennyire előre, egyáltalán miért érné meg megvenni?
Az újítás az úgynevezett Ray Tracing technológiának köszönhető, melyet magyarul sugárkövetésnek nevezünk. A fényviszonyok ugyanis nagymértékben meghatározzák, hogy egy 3D-s világ mennyire tűnik valószerűnek. A tárgyak, melyre rávetül a fény maguk is fényforrásokká válnak, hiszen elkezdik visszatükrözni a fényeket. Ezt finomította nagyon lényegre törően a NVIDEA, és ennek köszönhető, hogy az új képi világ ezzel a hardverrel már sokkal élethűbb lesz mint korábban.
A teljesítményért, és a legmagasabb minőségért természetesen meglehetősen magas összeget számolnak fel, ahogy azt már fentebb említettem. A hagyományos RTX 270-es modellért 599 dollárt, azaz közel 170 ezer forintot kell majd fizetnie annak, aki igényt tart a látványra, az RTX 2080 TI pedig 1199 dollárba, azaz 335 ezer magyar forintba fog kerülni itthon. A vásárlóknak és a játékosoknak el kell gondolkodni azon, hogy megéri –e számukra a látvány ezt az összeget.

(A kép csak illusztráció, a Pinterestről származik)