A tökéletes szemhéjtus vonal technikái

Nehéz tökéletes tusvonal húzása, ez még a legjobbaknak, leggyakorlottabb sminkesek számára is nehezére esik. A tökéletes tusvonal húzásához van több éves gyakorlásra van szükség, arra, hogy jól megismerjük a használt terméket, és hogy hogyan tudunk a leghatékonyabban dolgozni vele, vagy pedig különféle segítő technikákat kell alkalmaznunk, melyek könnyebbé teszik számunkra a technika tökéletesítését.

A legnagyobb hiba az szokott lenni, hogy a lányok nem igen tudják, hogy mi az a méret, mely nekik jól áll. Sajnos sokszor minél vastagabb, minél hosszabb szárú vonalat húznak, mely a végén cicaszem helyett inkább egy cicafarokra emlékeztet. Érdemes tehát kezdőként (-és szemtől függően később is) olyan szemhéjtust választani, mely a lehető legvékonyabb vonalak húzására is alkalmas. Ez azért is fontos, mert ha elrontanád, hamar tudod javítani. Szerintem ez az előnye amúgy is a szemhéjtusnak a szemceruzával szemben: nem az itt a lényeg, hogy minél jobban besatírozzuk a szemeinket, hanem hogy a vonalukat meghúzzuk. Ehhez pedig tűhegy kell, nem egy folyton tompuló cerka.

A formai problémákon is lehet segíteni, különösen, bár a kézügyesség fejlesztésével, gyakorlással ez is menni fog. Manapság lehet olyan sablonokat kapni, mely segít a tökéletes szemsmink megalkotásában. Mostanában olyat is látni lehet, hogy szivacsdarabokból vágnak ki kis hegy alakú formákat, és azt festékezik be, majd, mint valami kis nyomdával, a szemük fölé pecsételnek vele.