Hogyan előzzem meg a megfázást?

megfázás ellenA megfázás nagyjából mindannyiunkat elkap amikor beüt a tél, és lefogadom egyikünk sem szeret beteg lenni. A férfiakat különösen padlóra tudja vágni egy kis megfázás, vagy alapvetően bármilyen más betegség, személy szerint rendszeresen tapasztalom az ilyen gyöngélkedések során, hogy amúgy legerősebb, legsportosabb férfi rokonaim is nyögdécselve vergődnek a kanapén, és azt hajtogatják, hogy lehet, hogy nem élik meg a reggelt… De minket nőket sem érint túlságosan könnyen egy is megfázás, hiszen ki szeret úgy dolgozni, ebédet főzni, a gyerekkel törődni, hogy közben percenként törölgetheti az orrát, és szedheti be a sok gyógyszert? 

Sokak szerint azonban megelőzhető a megfázás, ha tudatosan teszünk az immunrendszerünk erejéért! Saját testemmel kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy bár a téli hónapokat át tudtam vészelni különösebb megbetegedés nélkül, de a tavasz első napsugarainál ágynak estem. Felmerülhet a kérdés, hogy: “MIÉRT?” – úgy gondolom, hogy azért, mert addigra kiürült a szervezetemből a vitaminkészlet, amit az előző évben felhalmoztam.
Szedjünk vitaminkészítményeket! 

Most decemberben enyhén meghűltem, és azonnal elkezdtem C-vitamint, és multivitamint szedni, hamarosan jobban is lettem, számomra ez azt bizonyítja, hogy nem kell feltétlenül orvoshoz rohangálni, sok esetben elég ha gyorsan pótoljuk a szükséges vitaminokat!

Igyunk meleget!

Nem feltétlenül a forralt borra gondolok, inkább ajánlanám a gyógytea és a gyümölcstea kínálatot ebben a hidegben! De a forrócsoki is megengedett ilyenkor!

Kuckózós otthonlét!

Szeretek a városban csavarogni, de mindezt nem lehet olyan mértékben űzni, mint ahogy azt máskor tennénk. Én a kuckózós otthonlétekre voksolok egy jó pár pihe-puha takaró kíséretében.

Plusz hozzávalók a megfázás elkerülése érdekében:

Sokan nem szeretjük az ízét és a szagát, de a fokhagyma nagyon jó immunerősítő. Ha megtaláljuk a módját, hogy hogyan fogyasszuk a kellemetlen szagok elkerülése mellett, akkor megőrizhetjük egészségünket. A másik, többek által favorizált méz is hasonlóan jótékony hatású, ahogy a citrom is. Sokan hülyének szoktak nézni emiatt, de én magában szoktam inni a citromlevet akkor, amikor beteg vagyok, és kifejezetten jól esik – a szervezet tudja, hogy mire van szüksége. Sokan javasolják még ilyenkor a fahéjat is, mely elsősorban a torokfájásra lehet kiváló segítség. A fahéj gyulladáscsökkentő, és helyi érzéstelenítő, így egyszerre csökkenti a kínokat és gyógyítja a problémát.