Mit sportoljak télen, hogy ledolgozzam a bejglit?

Amúgy én utálom a bejglit, de nem ez a lényeg… a karácsony az evésről szól, és ami még ennél is rosszabb, a hideg és a latyak miatt beszorulunk a lakásba, és azon keveseket kivéve, akiket külön ez az évszak vonz, nem igen tudunk mit kezdeni magunkkal házon kívül, és a kiadós séták, a kinti futások, biciklizés, a fiúkkal való foci a grundon mind-mind elköszön tőlünk, és csak tavasszal térnek vissza. De mégis mit lehet ilyenkor tenni? Hiszen a hideg és a szélsőséges időjárás ellenére sem szeretnénk pocakot ereszteni, és a nadrágjainkat nagyobbra cserélni is egy olyan terület, mely miatt könnyekre fakadunk… a megoldás persze a beltéri sport, de mégis hogyan csináljuk ezt úgy, hogy ne legyen uncsi? 

Személy szerint a Netflix-előfizetést javaslom, illetve egy jó kis ritmusos Spotify lejátszási listát, illetve egy nagy adag szemetes zsákot… meglep? Újabban én is arra szorítkoztam, hogy otthon sportoljak, hiszen éreztem ernyedőben levő testemen, hogy ennek szükségszerűsége egyre sürgetőbb, és egyre szükségesebb. Egészségem megőrzése és a ruhaméretem állandóvá tétele ügyében is fontos lépés volt ez.

A szemeteszsákot magam köré tekerem, kvázi nadrágot szabok belőle, majd ráhúzom a rendes sportruházat nadrágomat, és már kezdődhet is az edzés. A tornázás tulajdonképpen bármilyen egyszerű gyakorlatból állhat, a lényeg, hogy folyamatosan csináljuk. Először elég egy 20 perces gyakorlattal kezdeni, majd a második héten emeljük ezt 30 percre, a negyedik héttől pedig 45 percig csináljuk a gyakorlatot egyhuzamban.

Mi egy ugrálós gyakorlatsort szoktunk csinálni, de az is teljesen megfelel, ha bármilyen kardiófitnesz gyakorlatsorát, valamilyen ugrabugrálós szívünket felpörgető tornagyakorlatot csinálunk ez idő alatt.

És itt jön képbe a Netflix és a Spotify. Halkan nyomjunk be egy ütemes zenét, melyre majd ugrálhatunk, és mellette kapcsoljunk be egy jó kis sorit a Netflixen. A sorozatok többnyire 45 perces epizódokból állnak, így tökéletes választást jelentenek. A zsák hatására jobban fogunk izzadni, a zene pörget, a sorozat pedig eltereli a figyelmünket a fáradtságról.

Egy dolgot ne feledjünk: rendesen kell hidratálni! Így edzés közben is, illetve utána is bőségesen igyunk vizet.