Hajformázás professzionális eszközökkel, otthon.

hajápolásA hajformázás otthon is elvégezhető professzionális módon: ezt egy ismerősömtől tanultam meg, aki fodrászként dolgozik egyébként, de mióta kismamaként otthonról dolgozik, egy vlogot indított. A videóiban azt mutatja be, hogy miképp formázhatjuk magunknak, otthoni körülmények között a hajunkat, hogy milyen termékekkel érdemes dolgoznunk, hogy melyek azok a hajformázó eszközök, melyekkel anélkül varázsolhatjuk dúsabbá hajkoronánkat, hogy roncsolnánk a hajunkat. Különféle hajszínezőket, és hajápolókat is használ, és többnyire olyan videókat láthatunk tőle, mely nem kizárólag azoknak sikerülhet, aki profi a hajformázásban, hanem nekünk is – “átlag embereknek”… 🙂 

Személy szerint nem sok mindent szoktam csinálni a hajammal, persze rendszeresen mosom a hajamnak megfelelő samponnal, és odafigyelek arra is, hogy a hajvégeket megfelelő módon ápoljam. De hosszú évekig nem annyira figyeltem oda arra, hogy rendszeresen szárítsam, inkább arra szorítkoztam, hogy megmostam, majd hagytam a napon megszáradni, vagy épp gyorsan átrohantam rajta a hajszárítómmal, aztán annyi.

Barátnőmnek köszönhetően azonban most már nagyobb hangsúlyt fektetek a megfelelő hajformázó eszközök beszerzésére: ez alatt pedig elsősorban a kedvencemet értem, a meleg levegős, körkefés fésűt, mellyel egyszerre tudom szárítani, formázni és kifésülni a hajamat. Azért is szeretem ezt az eszközt, mert bár otthoni körülmények közt használom, de tapasztalatom szerint szalonminőségű hajat varázsol nekem, melyre igencsak nagy szükségem van, tekintve, hogy festve van a hajam.