Milyen konzolt vegyek? – kezdőknek.

Az öcsém már régóta tervezi, hogy vesz magának egy PS4-et, és mivel még gimnazista, és csak diákmunkákból tengeti, nem bánná, ha én is besegítenék a megvételébe, mint felnőtt munkavállaló. Bár persze abba nem enged beleszólást, hogy milyen konzolt vegyünk, meg hogy melyik játékokat szerezzük be először, amit kissé zokon is vettem korábban.

A nézetkülönbségek ellenére egyre lelkesebben várom, hogy meglegyen a konzol, és hogy végre játszhassunk rajta! Én egy Xbox One-t szerettem volna megvásárolni, de az öcsém azonnal lehurrogott, és azt mondta, hogy a PlayStation 4 Pro konzol az egyetlen, amivel hajlandó játszani, és amibe hajlandó pénzt fektetni, egyrészt, mert minden barátjának olyan van, másrészt meg mert  arra jobb játékok vannak, mint az Xbox One-ra.

Bár a magam részéről szkeptikusan kezelem a PlayStation rajongását, és nem azért, mert bármi gondom lenne ezzel a konzollal – tulajdonképpen az Xbox-ot se azért választottam korábban, mert kipróbáltam, és jobbnak találtam, hanem mert sokkal többet hallottam róla, talán jobb volt a reklámjuk az utóbbi időben. Azóta persze utána olvastam a témának (ha már tízezrekkel fogok beinvesztálni a játékba, legalább tudjam, hogy mire költök), és úgy látom, hogy nem vagyok egyedül azzal az állásponttal, hogy a két brand tulajdonképpen közel megegyező teljesítményű gépeket dob a piacra, közel megegyező áron. Bár újabban már én is a PlayStation konzolokban gondolkodom, de ez elsősorban esztétikai igény részemről is, nem a gép teljesítményéből fakad az érdeklődés, még csak nem is a kizárólag PS4-re kapható játékok érdekelnek.

Egy biztos, hogy a két konzol gyártó cég között ugyan olyan verseny van, mint mondjuk a kozmetikai iparban az AVON és az Oriflame közt, csak nagyobb pénzek forognak kockán a konzolok esetében. A két vállalat ugyan azon iparágon belül, ugyan azt a célközönséget célozza meg, és a harc nem szól másról, mint arról, hogy ki ad el többet, és ki ígér jobbat, vagy, hogy épp ki marketingeli jobban a termékét. Magam részéről nem kívánok különbséget tenni, én csak szórakozni szeretnék… mivel az öcsém fog többet játszani az eszközön, és ő fog multi playerezni a barátaival, így meghajlok akarata előtt és PlayStation-t veszünk.