Mégis minek kell a franciáknak űrhadsereg?

Tele van a sajtó a hírrel, hogy az amerikaiak, és a franciák űrhaderőt állítanak… Trump amerikai elnök már elrendelte a haderő felállítását, és elvileg 2020-ra meg is lesz nekik a csillagok háborújához szükséges felszerelés. De ami még jobban meglepi az embert, az az, hogy a franciák mit keresnek egyáltalán az űrhadsereg közelében, ugyanis nekik is lesz egy…

Mindent egybevetve meglepően furcsa, és kissé hátborzongató is, hogy ezek szerint szükséges volna egy ilyen haderő felállítása? Azaz van mitől védekeznünk?

Bár tavaly Trump azt mondta, hogy Kína és Oroszország ellen kell neki a védelem, de a francia külügyminiszter idén úgy nyilatkozott, hogy konkrétan lézerrel ellátott űrfegyvereket szeretnének kitelepíteni, melyekkel majd az őket esetlegesen megtámadók ellen védekeznének, és kilőnék vele a napelemeiket, azaz semlegesítenék őket. Azaz ez a hír is úgy tűnik, hogy arról szól, hogy más, emberi támadások ellen akarnak védekezni.

Az Egyesült Államok hadseregének (Armed Forces) eddigi fegyvernemei: a szárazföldi hadsereg (Army), a haditengerészet (Navy), a légierő (Air Force), a tengerészgyalogság (Marine Corps) és a parti őrség (Coast Guard). Ezekhez csatlakozik a jövőben, azaz 2020-ban, mint egyenrangú hatodik fél az „űrfegyverség” (Space Force, USSF).