Dekorálj mint a Grincsben a Kik!

karácsonyi világításA Grincs egy amerikai karácsonyi film, mely hozzánk is begyűrűzött, ugyanis a Jim Carrey által szinkronizált karakter világszerte bedobja magát a nézők szívébe, hiszen egy olyan rossz karakterről beszélünk, aki a történet végére a karácsonynak, a szeretet ünnepének, és egy kedves kis “Ki”-nek a hatására megjavul, és jó lesz. A történet egyébként Dr. Seuss gyerekkönyve alapján készült, a történet egy hópelyhen játszódik, ahol a Kik élnek. A kis emberszerű lények megszállott karácsony rajongók, de van egy ellenségük, a Grincs, aki gyűlöli a karácsonyt… bár senki sem okolhatja őt ezért, hiszen a Kik úgy megbántották amikor gyerek volt, hogy azért utálja az ünnepet. Épp ezért úgy dönt a Grincs, hogy el fogja lopni a karácsonyt, hogy elvegye a Kik örömét. Erről végül egy kedves kis Ki beszéli le, nem mással, mint a szeretetével, melyet a Grincs iránt tanúsít. A történet vége persze Happy End lesz! A Grincs legújabb feldolgozása, a mese verzió idén jön ki a moziban. 

A Grincsben a legcukibb dolog az, hogy a kis Kik mennyire szeretik a karácsonyt és a díszítést! A filmben van is egy jelenet, melyben a szomszéd Ki asszonyok egymással versengenek a legszebb karácsonyi díszben pompázó otthon címéért.

Nekünk is lehet ilyen otthonunk, ha betárazunk egy nagy adag LED-es izzót, illetve vidám karácsonyi figurákat. Mécsesekkel is megteremthetjük a karácsonyi  hangulatot. Az ünnepek, alkalmak közül a karácsony az, ahol  a legnagyobb lehetőségünk van a díszítgetésre.