Kávé helyett zöld tea tejjel?

matchaAz Árcédulán teakülönlegességeket is árulunk. Egy kellemes csésze tea akár az egész napunkat feldobhatja – ezt tapasztalatból mondom, hiszen rendszeresen járok a barátnőimmel teaházba, ahol mindig valami új, mindig valami különleges tea után kutatok az étlapon! Viszont vannak emberek, akik kifejezetten azon célból isszák a teát, hogy felserkenjenek, illetve, hogy helyrehozzák az egészségüket. 

Matcha? Egy japán tea (tejjel)…

Ilyen például a matcha tea is, mely tulajdonképpen egy japán zöld tea. A matcha a szívre, és érrendszerre van elsősorban pozitív hatással, ezen felül pedig megelőzi a rákos sejtek kialakulását. A matchát sokan fogyasszák teaként, de habosított tejjel keverve kávé helyett is isszák. Például azok, akik nem bírják a kávét, de helyette szeretnének valami egészségesebbet, és hasonó érzéseket kiváltót inni, azok válasszák a matchát.

Hogyan készítik?

A matcha készítésnek amúgy számos kelléke van, mely abból is ered, hogy a japánok profik a tearituálék gyakorlásában, ez egyfajta szokás, a tea elkészítését vallásos odafigyeléssel hajtják végre lépésről-lépésre. A teaceremónia ihlette matcha latte elkészítése során a sűrű szemű teaőrleményt felhígítják tejjel, majd egy speciális keverő segítségével simára keverik, és ezt dúsítják habzó tejjel.

(A kép csak illusztráció, a Pinterestről származik)