3+1 dolog, amit érdemes már az ősz elején beszerezni!

őszAz ősz közeledtével a fázósabbak – amilyen én is vagyok-, meglehetősen megszenvedik a hideget. Mostanában ugyanis a hideg, a télszag és a szúrós szelekkel tarkított időjárás úgy köszönt be a forró nyár után, mintha semmi átmenet nem lenne a kettő közt. Mint a tolvaj, egyszer csak lecsap a hideg és elzavarja a nyarat a következő évre.

Személy szerint én szeretem a hideget, az esőt, sőt még a havat is, de ahhoz, hogy jól viseljem az ilyen időjárást, kell pár „védő eszköz”, nem csak otthon, hanem a munkában is.

Egy meleg takaró a munkahelyre!

A munkahelyen az ember természetesen nem a legnagyobb kényelmi elvárásokkal érkezik, de mégis fontos az, hogy ne érezzük magunkat teljesen a komfortzónánkon kívül. A hidegebb tavaszi napokra készültem egy vékonyabb pokróccal, de télre egy vastagabb, puhább anyagú, lehetőleg bundás pléd  beújítását tervezem. Ha komfortosabbá tesszük a munkakörnyezetet, akkor jobban fog menni a munka is.

Egy gyertya azonnal jobb kedvre derít.

Mióta olvastam Meik Wiking Hygge könyvét, azóta ahogy beköszönt az ősz, gyertyák után rohanok. A dánok elvileg sose gyújtanának meg illatos gyertyát, de mi nem vagyunk dánok! Kerüljön az asztalodra egy esztétikus, illatos gyertya, és ha nagyon elmenne a kedved a hideg és a szürkeség miatt égesd picit. Nem hiszek az aromaterápia mindenekfölött való hatalmában, de egy kellemes illat és egy meleg lángocska bárkinek feldobná a napját.

Igyunk egy meleg teát!

A tea legjobb tulajdonsága amellett, hogy jó meleg, hogy nyugtató hatással van az idegekre, és fel is üdít. Ha reggel megiszunk egy meleg teát, felserkenünk, ha a munkahelyre érve megiszunk egy csészével, felmelegíti átfagyott testünket. Teát kortyolgatni egy jó meleg plédbe burkolózva, miközben mellettünk ég a gyertya, maga a boldogság.

Egy jó könyv és más semmi!

Egy izgalmas könyv mindig jól jöhet! A hideg napokon a legjobb bekuckózni magunkat, és kézbe venni egy jó könyvet. Az a legjobb a regényekben, hogy magunkkal vihetjük őket bárhova, akár az irodába is, és ebédszünetben is olvashatjuk őket.

(A kép csak illusztráció, a Pinterestről származik)