Megbízható páraelszívó kellene minden konyhába!

páraelszívóNekünk hosszú ideig nem volt páraelszívó a konyhánkban, aztán amikor végre megvettünk egyet, és felszereltettük, új lakásba költöztünk. Az új lakásban is volt szagelszívó berendezés, így végül ott tapasztaltam meg, hogy hogyan is működik ez az egész, hogy milyen szagelszívóval főzni. 

Bevallom, első körben a pozitív, és a negatív oldalait is tapasztaltam: ekkor már ugyanis kvázi felnőtt korú voltam, és tudtam főzni, így volt egyfajta megszokott, jól bevált főzési rutinom, melyben nagy szerepet játszott az illatról való megítélés gyakorlata. Viszont a megbízható, jól működő szagelszívó az illatokat is magába szippantja. Számomra ez megnehezítette a főzést, mivel sok esetben odaégettem, elrontottam az ételeket.

Ha szagelszívót szerelünk be a konyhánkba, kell egy kis idő, amíg hozzászokunk, hogy a helyiségben valóban nem lesznek ételszagok. Ha ehhez hozzá tudunk szokni, akkor tudjuk majd élvezni a pozitív hatásait. Páraelszívók széles választéka kapható az interneten, hatalmas választékunk van.

A konyhától és az igényeinktől függően körültekintően kell választani, hiszen sok esetben – mint minden más konyhai géppel – rosszul járhatunk a páraelszívókkal. Vannak ugyanis rendkívül zajos darabok. Mi is egy ilyet fogtunk ki anno: olyan hangos volt, hogy nem hallottuk tőle a lakás túlsó végén a TV-t. Ezen kívül a konyha berendezése is fontos, vannak konyhai szigetek fölé helyezhető páraelszívók, sarok páraelszívók és kürtős-, fali-, beépíthető szagelszívók is. Illetve ami még egyéni mindenkinek, hogy a páraelszívó kivezetését illetően lehet olyat találni, melyet kivezetnek a szabadba, illetve olyan, is, melyet egy központi rendszerre csatlakoztatnak.

(A kép csak illusztráció, a Pinterestről származik)