Miért vásároljunk ismeretterjesztő könyveket a gyereknek?

gyerekkönyvMindig is úgy gondoltam, hogy a gyerekek számára készített ismeretterjesztő könyvek pozitív hatása – azon felül, hogy érdekesek és izgalmasak az, hogy beivódnak a gyermekek fejébe azok a hasznos, érdekes információk, melyeket később kamatoztatni tudnak majd. Sohasem gondoltam volna, hogy egy-egy innen-onnan összeszedegetett tudásmorzsa milyen mértékben meg fogja könnyíteni az életemet akkor, amikor záróvizsgáznom kellett, illetve akkor, amikor kapcsolatokat kellett kialakítanom.

Gyerekként a Mi Micsoda könyvek voltak a kedvenceim, melyekben egy-egy izgi témát dolgoztak fel, mondjuk egy történelmi eseményt, egy egzotikus népcsoportot, a dinók korát, a építményeket stb.

Ezekben olyan érdekesen, gyerekbarát módon mesélték el az adott témát, hogy az embernek kedve támadt még jobban tudakozódni a témában. A képes könyvekben számos izgalmas, különleges tájat, állatfajt, eseményt ismerhettünk meg. Úgy hiszem, hogy számos ilyen dolog a mai napig megmaradt bennem, és mivel újra és újra előjöttek ezek a gondolatok és emlékek, mindig inspirálva éreztem magamat, hogy még több dolgot megtudjak a témában. Sok baráti kapcsolatom és tudományos érdeklődésem alapjai lettek az így belém csepegtetett információk.