Az élvezetet nyújtó fürdőtermékek hasznos tulajdonságokkal is rendelkeznek!

Korunkban már egész kultusza van a kádfürdő termékeknek, különösen, mióta a LUSH bevonult az országunkban, és őket követte a különféle hasonló fürdőtermékekkel foglalkozó kozmetikai cégek. Az esztétikusan pezsgő fürdővizek és a különleges fürdősók, fürdőbombák, testradírok, és a különleges kiszerelésű haj és arcápoló termékek ellepték a piacot. Viszont sokan ma már csak az esztétikumra mennek rá, és figyelmen kívül hagyják, hogy a kádban gyógyulni is lehetne.

A levendulát tartalmazó termékek – legyen szó szappanokról, fürdősókról, fürdőgolyók, fürdőcsokoládékról – amellett, hogy közismerten nyugtató hatásúak, gyulladáscsökkentőek, sebgyógyító hatásúak is, míg a termékekben többnyire található tengeri só egyszerre tisztítja, fertőtleníti és méregteleníti a bőrt.

Az avokádó millió féle módon használható, a kozmetikai iparban, ahogy a gasztronómia is számtalan módon fel tudja használni. Az OlivaNatural avokádó szappana eukaliptusz olajat is tartalmaz, mely tisztító és fertőtlenítő hatásáról ismert. Az avokádó pedig puhítja és hidratálja a bőrt, ezáltal selymessé teszi azt. Az avokádó A-, E-, és D vitaminokat tartalmaz, melyek intenzíven ápolják a kirepedezett bőrt.

A Faith of Nature gyárt kellemes aromájú bio kemény szappanokat, melyek kifejezetten jók különféle bőrproblémák enyhítésére, kezelésére. Az ananász-lime kombináció például a zsíros bőrre kiváló, míg a ginkgo biloba az idősödő bőrre, és a száraz bőr puhítására kiváló.