Paraffinos kézápoló és házi manikűr?

Sok pénzt kiadunk a manikűrünkre, és nem is mondom, hogy ennek nincsen értelme. Úgy gondolom, hogy egy gyengéd ápolás, és egy esztétikus köröm minden nőnek kijárna, persze, ha igényt tart ilyesmire! Viszont nagyon sokszor extravagáns körmöket lát az ember az utcákon rohangálni, olyan túlzásba vitt manikűröket, melyek véleményem szerint nem esztétikusak – bár tekintsünk el az ízlésbeli különbözőségektől. A legnagyobb probléma ezekkel az, hogy veszélyes a túl hosszú, és millió csillogó ékkövet magába foglaló manikűr: ugyanis egy rossz mozdulat és letéphetjük velük az egész körmünket.

Hasonló eset történt az egyik barátnőmmel, akinek a természetes körömnagyságánál jóval nagyobb műkörme volt építve, így a munkahelyén (ahol egyébként nem volt tiltva a műköröm viselet) egy váratlan feladat során letépődött az egyik ujjáról a műköröm, vele együtt az igazi is lejött. El tudjátok képzelni azt a fájdalmat, és a következményeket: természetesen sebészetre kellett mennie.

Úgy hiszem, hogy ezek a túlkapások veszélyesebbek mint gondolnánk, ennyit nem ér meg egy műköröm. A kézápolás viszont fontos, és akár otthoni körülmények közt is ápolhatjuk a kezeinket, és elkészíthetjük az egyszerű és esztétikus manikűrünket egy paraffin gép és egy gél lakk szett segítségével.

A paraffinos kézápoló szerintem egy olyan eszköz, amit minden hónapban jó lenne használni, legalább egyszer. A paraffinos kézápolás lényege, hogy első lépésként egy bőrradír segítségével eltávolítjuk az elhalt hámsejteket a kézről, majd a parafin gépben előre felmelegített, majd kissé lehűlt paraffinba mártjuk a kezeinket, ezt követően kesztyűt húzunk, és addig tartjuk a kezünkön ezt a viaszos masszát, míg rászárad. Ezután többnyire kesztyűvel együtt le lehet húzni a paraffint is. A parafin egy viaszos anyag, olyan száradás után, mint a gyertya, csak az illata és a hatóanyaga más. Az anyag képes a repedezett, száraz bőrt puhává, bársonyossá és rugalmassá tenni.

A paraffinos kezelés előkészíti a kezeket a hidratáló krémek befogadására, és ez után könnyebben megy a manikűrözés is, a megpuhult körömágyat könnyen lehet formázni, vágni, és a körmöket pedig előkészíthetjük a gél lakkozásra, melyhez érdemes egy UV-lámpát is beszerezni.