Kifordítható laptopok összehasonlítása.

A különféle okos elektronikai eszközök száma az utóbbi 10 évben ugrásszerűen megnőtt. A gyártók egymással versenyeznek, és tulajdonképpen van is hova fejlődniük, hiszen a cég ma már nem pusztán egy mobiltelefon, egy laptop vagy egy szórakoztató elektronikai eszköz gyártása, hanem egy multifunkcionális eszköz létrehozása, mely a felhasználók kreativitását a lehető legnagyobb mértékben kielégíti. Ugyan ez igaz a multifunkcionális laptop kreációkra is. 

A számítógépek és a telefonok közti kategória a tablet. Látszólag a telefonok és a laptopok esetében is az a törekvés, hogy efelé a köztes kategória felé tolódjanak el a fejlesztések során: a mobilkészülékek egyre nagyobbak, a laptopok pedig különféle technikai megoldások révén multifunkcionálissá válnak, azaz tabletté alakíthatóak.

Ilyen törekvéseket az Apple készülékeken kívül mindegyik laptop forgalmazó vállalat esetében megfigyelhetünk.

Többnyire 2 az 1-ben gépekkel találkozhatunk, melyek a laptop és a tablet funkciókat vegyítik. Ilyen például a HP Pavilion X360, vagy a Lenovo Ideapad Yoga készülékek, melyek 360 fokos szögben hajlíthatók, ezáltal a laptopból tabletté alakíthatóak. A Lenovo külön készített egy Yogabook nevű verziót is, mely bár külsejét tekintve laptop, de funkcióját tekintve egészen elkülönülve attól, kézírást felismerő és digitalizáló funkciókkal is rendelkezik, és Androidos operációs rendszerrel fut. Az Asus Transformer teljesen táblagéppé alakítható, mivel még a billentyűzet is leszerelhető róla.

A Dell Inspiron többet ígér, mint a fent felsoroltak. Ez a készülék 4 az 1-ben funkcióval kecsegtet, mely abban rejlik, bár tulajdonképpen nem sokkal különbözik a társaitól. A laptop és a tablet funkciókon kívül az úgynevezett sátor funkciót emelik ki, mely egy nagy álló felületet biztosít, valamint az állvány módot, melyet filmnézéshez ajánlanak. A négy funkció tulajdonképpen a többi több-az-egyben laptopnál is megvan. A Dell ezen kívül hatalmas képméretet biztosít, 17.3″-es képernyőjén, melynek köszönhetően egyrészt egészében láthatja a használó a munkáját, és így precízebben tud dolgozni és szerkeszteni az eszközön. A nagy képernyő a filmnézés szempontjából is ideális. Bár a piacon először jelent meg ekkora képernyőjű multifunkcionális készülék, de mára már az említett HP gép is kapható ugyan ekkora méretben is.

Ezek a többfunkciós készülékek többnyire rendelkeznek olyan modern technológiai berendezéssel, mint az ujjlenyomat vagy arcolvasó, mely nem csak biztonságosabbá teszi a készülék használatát, hanem ki is küszöböli a jelszóhasználatot és ezáltal megkönnyíti a készülék használatát. A hajtogathatóságnak köszönhetően nem csak bárhol és bármilyen funkcióban használhatóak a laptopok, hanem könnyen hordozhatóak is. Emellett az asztali számítógépek előnyeit is hordozzák, hiszen nagy tárhellyel rendelkeznek, képernyőjük érintőképernyős, felületükön olyan funkciók is vannak, melyek lehetővé teszik művészi alkotások: festmények készítését, vagy kézírás digitalizálását, tervrajzok egyszerű készítését stb. Kamerájuk, hangszórójuk segítségével mind látványban, mind a hangminőség szempontjából forradalmiak.