Ki ne szeretné a szép cipőket?

Nőként fontos számunkra az öltözködés! Bár nem akarok általánosítani, de azért valljuk be, a legtöbb nőnek ruhából sosem elég. Én már kisgyerek koromban is arról álmodoztam, hogy majd elmegyek a plázába, ha már nem leszek olyan kis gyerekesen husi, és szép ruhákat veszek, és mint a filmekben karonként 10 zsák cuccal megyek haza, és a lábamon lesz a magassarkú, mely akkor úgy élt a szemem előtt, mint a női cipő koronázatlan királynője.

Egy szó mint száz, a génjeimben volt hogy archetipikus nő váljon belőlem, már csak azért is, mert a nagyim is ilyen volt. Emlékszem, amikor egyszer segítettünk neki költözködni, és épp a cipőit csomagoltuk. Olyan 12 éves lehetett, és az egész nap eseményeiből egy dolog maradt meg az emlékezetemben, mégpedig a következő eseménysor:

A nagyim épp egy pár cipős dobozt pakolt ki a szoba lehetetlen helyeiről: ágy alja, szekrény teteje, székek mögül stb. Majd odafordult hozzám és a mellette álló, döbbent arccal néző anyámhoz, és így szolt: „Hát hiába… cipőmániás vagyok…!

Anyukám csak a szemét forgatta, ő sose volt ilyen piperkőc, és karjába vett egy nagy adag cipőt, és kisétált vele a kocsihoz. Nagymamám követte. Én meg ott álltam, és néztem magam elé, magamban pedig azt gondoltam: „Ha én felnőtt leszek, nekem sokkal több és sokkal szebb cipőim lesznek!

Így jutottam el ide, ahol most vagyok.

Egyébként az egyik kedvenc mondásom a következő: „give a girl the right shoes and she can conquer the world” Marilyn Monroe. Bár nem hiszem, hogy ezt tényleg Marilyn mondta, mivel mint tudott számos mondást neki tulajdonítanak úgy, hogy sose ő mondta őket, de azért jól hangzik.