Sportolj otthon, a nappalidban!

Az egészséges életmód folyik a csapból is, állandóan azt kell néznie ez embernek, hogy izmos pasik és sovány csajok jönnek össze a filmekben, hogy a hazai hírességek feleségei napi szinten posztolják Instagramra az edzős képeiket, és hogy milyen nehéz út vezetett idáig… de mind tudjuk, hogy ez nem az a fajta életmód, amit mi, dolgozó emberek megengedhetünk magunknak. Nem probléma, hogy egyeseknek más dolguk sincs az életben, mint jól kinézni, de mi maradjunk meg a realitásoknál, és azért mozogjunk, hogy megőrizzük az egészségünket: a beltéri sport  jó alternatíva.

Sok olyan sport, fitness dvd kapható, melyeket akár otthon a nappali közepén is végigcsinálhatunk. Szerencsére ezeknek számos verziója létezik, így ha megunnánk egyet, betehetünk egy másikat. Ugyan így jó mozgási lehetőség a szobabicikli, vagy a futópad, melyen úgy mozoghatunk, hogy közben nézhetünk egy jó filmet. Személyes tapasztalatom szerint sokkal kellemesebb úgy kocogni, hogy közben egy vicces filmet néz az ember.

Egy ideje divatosnak számít joga labdát, vagy gimnasztikai labdát venni. Egy ilyen labda akár irodai munka végzése közben is jól jöhet, hiszen aktív ülést biztosít. Mindenki, aki dolgozott már irodában tudja, hogy milyen rossz egész nap egy székben görnyedni. Az ilyen labdák segítenek abban, hogy kihúzott derékkal üljünk – ugyanis az egyensúlyunk megtartásához ez elengedhetetlen. Edzésnek is tökéletes a labda, számos olyan gimnasztikai gyakorlat létezik, melyet a segítségével végezhetünk. A labda rákényszerít, hogy egyensúlyozzunk, ha veszünk hozzá egy keretet, akkor könnyebben végezhetőek rajta a gyakorlatok.