Miért olyan nagy divat a bio élelmiszer?

Manapság az ember elképedve látja, hogy mennyi élelmiszert telenyomnak természetellenes anyagokkal, csak azért, hogy szépek, pirosak és nagyok legyenek. Közben pedig se vitamin nincsen bennük, se rostok, se semmi, csak egészségtelenség. A bio élelmiszer forgalmazás lényege pontosan az, hogy olyan igazi tápanyagokat tartalmazó ételeket árusítsanak, melyek természetes körülmények közt növekedtek, vegyszerek és adalékanyagok nélkül.

Nagyon sok híresség állt be félig-meddig divatból emögé a kezdeményezés mögé, ahogy sokan élnek paleo életmódon is divatból. De tulajdonképpen ez az egész nem szól másról, mint arról, hogy egy kicsit próbáljunk egészségesebben élni.

A bio élelmiszerek természetesen drágábbak is épp amiatt, mert több velük a munka. Sajnos azért alakult úgy, hogy az emberek többsége nem jut rendes élelmiszerhez, mert a túlnépesedés miatt, és amiatt, hogy kihasználjuk a termőföldeket, csak az adalékanyagok hozzáadásával tudunk olyan élelmiszereket előállítani, melyek kielégítik az emberek éhségét. Ez persze nem csak a zöldségekre, gyümölcsökre igaz, hanem az állattenyésztésre, hízlalásra is, arra, hogy az állatok nem a természet adta ösztöneik szerint étkeznek, hanem tápokkal tömik őket.

Ha valaki szeretne szembeszállni ezzel, amit a természetvédők a bolygó kizsákmányolásának is neveznek, akkor fordul olyan élelmiszerek felé, mint a biotermékek. Ezeket az élelmiszereket ellenőrzött körülmények között termelték, semmilyen műtrágyát és szintetikus, toxikus anyagot nem tartalmaznak. A kártevőktől biológiai eszközökkel védekeznek, olyan növényeket ültetnek egymás mellé, melyek természetesen gátolják a kártevők munkáját, vagy olyan élőlényeket telepítenek a földekre, melyek a kártevőkkel táplálkoznak.