A számodra legideálisabb kávéfőző.

A kávéfőzésre ma már számtalan opció adott, és mindenki azt a kávéfőző eszközt választhatja, viheti be az otthonába, ami a leginkább kielégíti az igényeit. A kérdés csak az, hogy: mit részesítünk előnyben, mikor kávézunk?

A kávék ízében közrejátszik, hogy milyen babok összetételéből készült a keverék, hogy mennyire erős a pörkölésük, hogy milyen ízesítésűek, hogy milyen típusú gépben főzték le őket stb.

Az ideális kávéfőző kiválasztása mindig fontos tényező: hiszen nem mindegy, hogy arra vágyunk –e, amit egy filteres, vagy kapszulás kávéfőző biztosítani tud, vagy inkább valami nyersre vágyunk, és egy jó minőségű kotyogós kávéfőzőbe invesztálunk bele, vagy az egyszerűség jegyében egy french press-t vásárlunk, esetleg valami professzionálisat szeretnénk az otthonunkban is, és veszünk egy drága, többfunkciós eszpresszó gépet.

Bárhogy is döntünk, érdemes tisztában lennünk az igényeinkkel, valamint azzal, hogy ezeket melyik típus tudja kielégíteni.

A kávét többnyire „ébresztőként” tartjuk számon, azonban azt kevesen tudják, hogy az ital koffeintartalma nagyban függ attól, hogy milyen a bab pörkölése, és hogy mennyi ideig volt ideje ázni a kávénak a lében.  Állítólag minél jobban megpörkölik a babot, annál kevesebb koffein marad benne, és minél tovább hagyjuk az őrleményt ázni a vízben, annál erősebb lesz a kávé koffein szempontjából. Bár persze aromásnak érezzük az eszpresszót, de tulajdonképpen koffeinben annál kevésbé gazdag.  A nyári időszakban divatos cold brew például valóban szolgálhat ébresztőként, mivel a legtöbb helyen 24 óráig áztatják az őrleményt a vízben. Ez a kávé otthon is könnyen elkészíthető, még hozzá alkalmas üveg csöpögtetőket is árulnak a hipster kávézókban.