Mi mindent érdemes beszerezni, ha babát vártok?

Az első kisbaba születésekor vannak a legnagyobb gondban a szülők, amikor hirtelen a nyakukba szakad a felismerés, hogy mennyi mindent kellene még beszerezniük a baba születése előtt. A legalapvetőbb felszerelések meglétéről persze gondoskodnak a szülők, de van pár olyan felszerelés, melyet sokan elfelejtenek, vagy csak idő közben jönnek rá, hogy szükség lenne rájuk. Említünk párat, amit nem árt minél hamarabb beszerezned:

Sokszor problémát jelent, hogy mikor már a baba képes nagyobb távolságok megtételére, elkezd kíváncsiságból kutatni a lakásban. Ilyenkor szokták a szülők áthelyezni a veszélyes dolgokat. Sokkal egyszerűbb megoldás, ha a veszélyes tárgyakat, fertőtlenítőszereket tartalmazó fiókokat, szekrényeket biztonsági zárral látjuk el. Némelyik ilyen zár diszkréten elhelyezhető az ajtók felső felén: ezek csak kipattintással nyithatóak, így a gyerek nem tudja kinyitni őket, de a szülő egyszerűen hozzáfér a veszélyes tárgyakhoz.

Ugyan így nyitogatják a gyerekek egy idő után a hűtőszekrényt, ami nem csak amiatt lehet veszélyes, mert magára ránthat valamit – bár nyilván ez lenne a nagyobb baj-, hanem azért is, mert ha nyitva marad az ajtó, megromolhatnak az ételek, leengedhet a hűtő, vagy megehet a gyerek valami olyat, ami káros lehet az egészségére, beleihat alkoholba, stb.

Amikor gyerekek voltunk minden konnektorban konnektorvédő dugó volt. Pedig emlékszem, hogy attól fogva, hogy felhívták a figyelmemet a konnektor veszélyeire azonnal bele akartam tömni valamit… ilyenek a gyerekek sajnos. Így nem árt védekezni a kíváncsiságukból fakadó butaságok ellen.

Vannak gyerekek, akik nehezen szoknak hozzá ahhoz, hogy már nem rácsos ágyban alszanak az éjjel. Nekik lehet nagy segítség az első hónapokban a hálós legurulásgátló, melyet az ágy szélére lehet szerelni.